fbpx

Reviews

Bekijk hier de Google reviews 

1:1 coaching

Margriets coaching was een keerpunt in mijn tassen bedrijf. Hoewel de investering aanvankelijk een overweging was, bleek het de beste beslissing ooit.


Voor de coaching worstelde ik met focus en perfectionisme, wat mijn creativiteit belemmerde. Nu, met Margriets concrete stappen, relaxte adviezen en het Makers Huis, stroomt mijn productie. Het ‘aha’-moment was het leren denken vanuit mijn klant, ipv mijzelf. Haar nuchtere aanpak hielp mijn bedrijf en marketing solide neer te zetten.

Ik raad Margriets coaching enthousiast aan aan andere makers. Het is niet alleen een investering in je bedrijf, maar ook in persoonlijke groei. Haar aanpak is niet alleen resultaatgericht maar ook inspirerend, waardoor het hele traject waardevol en betekenisvol wordt.

Nom-review-1-op-1-coaching-creatieve-maker-ondernemer-margriet-meijer-businesscoach-amsterdam

1:1 coaching

Ondanks dat Studionom. al een aantal jaren bestaat en het best ok gaat, bleef ik het gevoel hebben dat er iets niet helemaal klopte. Mijn bedrijf had de leiding over mij in plaats van anders om. Doordat ik mijn doel ook niet helemaal voor ogen had was ik op een pad terecht gekomen waar ik helemaal niet wilde zijn. Ik maakte keuzes die helemaal niet bij mij paste, maar omdat ik dacht dat het zo hoorde.

 

Tijdens de 1 op 1 coaching met Margriet heb ik kunnen (her)ontdekken waarom ik doe wat ik doe, waarom het zo belangrijk voor me is en om daar woorden aan te geven. Daardoor heb ik ingrijpende zakelijke beslissingen kunnen nemen. Om tijd en ruimte te creëren voor wat ik belangrijk vind en mij volledig te kunnen focussen op waar ik heen wil.

 

Ik kan de 1 op 1 coaching bij Margriet zeker aanraden. Het is een investering voor je bedrijf maar zeker ook voor je zelf. Door dat ik nu duidelijk heb wie ik ben en wat ik wil ik veel makkelijker zakelijke beslissingen nemen en vind ik het eenvoudiger om direct met mijn klant in gesprek te gaan en te communiceren via social media.

Nom van Beveren

@studionom

1:1 coaching

Vóór het coachingtraject dacht ik dat ik alles moest doen en gaf ik te veel energie & headspace aan marketing en sociale media, omdat ik vond dat ik daar niet goed in was. Ik deed veel dingen tegelijkertijd en zei ja tegen elke kans, zonder echt te beoordelen of het mijn tijd wel waard was. Ik had het gevoel dat als ik nu niet alles zou doen, ik iets zou missen.


Margriet heeft me geleerd eerlijk zijn tegen mezelf waarom ik iets doe en daar mijn mijn energie moet te richten. Ik ben me gaan beseffen dat mijn werk draait om plezier, kennis delen en mensen helpen creatief te zijn, en dus zal ik hiernaar blijven zoeken.  Ik durf nu mijn werk/stem te delen en niet te veel nadenken over wat ik communiceer via sociale media.


Ik zou Margriet’s coaching zeker aanraden aan anderen. Het traject laat je focussen op jezelf, je werk en je carrière, moedigt je aan om vragen te stellen en te groeien op een manier die moeilijk is in je eentje. Ik kwam weg met meer zelfvertrouwen en was niet meer overspannen en overwerkt.

Training

Wat een mooie uitgebreid traject  heb je gemaakt! Echt de eerste die ik doe die echt van begin tot eind door het makersproces gaat, superwholesomediepgravend maar ook richtend op dingen als hoe dit dan weer te implementeren in daily life. 

Dus mega grote chapeau daarvoor!

Dide Vonk

@demakerspodcast

Live workshop 

Hele fijne en duidelijke workshop van Margriet Meijer!

Komt met concrete oplossingen en weet in 1,5 uur even al mijn valkuilen en aannames te tackelen. 🙂

Danielle

@pukkiez

1:1 coaching

Ontzettend goede coaching gehad van Margriet die me zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak hebben laten groeien! Absolute aanrader als je vastloopt als maker.

 

De coaching van Margriet zal me altijd bijblijven en ik heb er ontzettend veel van geleerd!

1:1 coaching

De keuze om met Margriet samen te werken ontstond na een klik tijdens een event. 


Vóór het coachingstraject nam ik weinig tijd voor persoonlijke projecten, had vage ideeën over welke richting ik op wilde maar geen planning of structuur om hier iets mee te doen. Alles kabbelde redelijk steady voort, maar groeide ook niet echt. 


Het 1:1 traject bracht niet alleen concrete handvaten, maar ook een cruciale verandering in mijn zelfbeeld en verwachtingenNa het traject ervaarde ik rust en had meer realistische verwachtingen van mezelf. Ik werk nu één vaste dag per week aan mijn eigen projecten en dit maakt een structureel verschil voor me.
Coaching is een aanrader voor makers die hun
ondernemende kant willen ontdekken en hun zelfvertrouwen willen transformeren. Het bracht niet alleen helderheid in mijn creatieve ideeën maar heeft ook mijn persoonlijke groei en waardering voor mezelf vergroot.

Iris van den Akker

@Irisakka

Video afspelen

Margriet is duidelijk, helder en weet de vinger op de zere plek te leggen. Ze schuurt, draait niet om de dingen heen dat is ook wat mij aantrok in haar manier van zijn/werken.

Video afspelen

Mega interessant! Ik kan het elke creatieve maker aanraden die een product in de markt wilt zetten. Het tips alles aan van het ondernemerschap gezien vanuit een creatieve maker.Margriet is ervaringsdeskundige en heeft mij in laten zien waarom ik maak en hoe het mij zo gelukkig maakt.

Video afspelen

Ik heb me zowel op persoonlijk als zakelijk vlak ontwikkeld. Margriet is een fijne, duidelijke coach die je door de training heen loodst. Ik ben zowel persoonlijk en als ondernemer gegroeid door de verkooptraining. Gun jezelf dit traject!

Training

Ik had voor de training vooral nood aan overzicht, structuur en een guideline in het maken van belangrijke beslissingen in mijn bedrijf. Ik deed veel en veel verschillende dingen maar miste soms het overzicht en het grote plaatje. En het waarom van alles wat ik deed.


De training zelf heeft geholpen een aantal dingen inzichtelijk te krijgen
(mijn aanbod op scherp stellen, wat mijn energielekken zijn in mijn bedrijf, eerlijk naar mijn prijzen kijken) en ik heb wat stappen gezet in het helder krijgen van mijn makersverhaal.


Ik kende de gouden cirkel van Simon Sinek al, maar op een of andere manier was de betekenis ervan nooit echt doorgedrongen. Nu wel. En ineens snapte ik echt dat ‘authentiek delen’ in je marketing niet iets is dat je actief kan doen, maar vooral een gevolg is van jezelf zijn en omarmen (als maker maar ook als mens).


Ik heb ondertussen jouw andere workshops ook verslonden 😉 Ik bewonder jouw energieke en duidelijke manier van communiceren en laat me daar graag door inspireren om zelf ook mijn stem te vinden en te gebruiken.


Ik ‘own’ meer het stukje van creatief maker zijn en hoe bijzonder dat is.
Ik ben me er iets mee van bewust dat ik een talent (en vooral aangeleerde kunde) heb dat niet iedereen heeft maar wel heel dienend kan zijn voor anderen.

Voor mij was dit een toffe en hands-on training boordevol concrete aanknopingspunten. Het heeft me geholpen mijn bedrijf onder de loep te nemen en om meer zicht te krijgen op waar ik sta en waar ik heen wil. Fijn ook dat je extra geïnspireerd wordt in de maandelijkse Mastermind!

Deze makers gunden zichzelf 1:1 coaching:

Video afspelen

Margriet is een Lane-Assist die je op 't juiste pad houdt, wat heel fijn is als je heel veel ideeën in je hoofd hebt. Ik was altijd bezig met de dingen goed doen en Margriet heeft me geholpen te focussen op de goede dingen doen, waardoor werk áán m’n bedrijf minder moeite kost en z’n vruchten ook afwerpt omdat klanten mij weten te vinden en ik hun.

Video afspelen

Vóór de coaching met Margriet was ik vaak overweldigd en veel tijd kwijt in het overdenken van de richting die ik op wilde. Ik kon niet kiezen en deed alles maar half. Door haar ervaring en achtergrond kon Margriet mijn pad sneller zien dan ik zelf, omdat ik er middenin stond. Terug op mijn pad voel ik me nu zelfverzekerd & gestructureerd. Als je je makerschap serieus neemt kan ik deze coaching zeer aanraden!

Training

Voor de training dacht ik dat ik graag een collectie wilde ontwerpen, maar heb ontdekt dat mijn hart veel meer ligt bij maatwerk. Ik heb gemerkt dat ik echt een verhaal te vertellen heb, en veel meer kan laten zien dan alleen eindproducten. Wat voor mij zo gewoon is, is voor kijkers juist leuk om te zien/horen. Mijn verhouding met social media is verbeterd, ik plaats nu meer stories (voelt ook wat makkelijker, want als het niet leuk is is het er toch na 24 uur weer af).

 

Mijn aha moment was toen ik me realiseerde dat ik het helemaal niet leuk vind om sieraden te maken die niet voor iemand zijn, dus zomaar iets maken voor een collectie is niet mijn ding. Liever werk ik voor een klant, dat ik weet voor wie het sieraad wordt.

 

Al met al is dit voor mij een mooie manier geweest om mijn merkverhaal scherper te krijgen. En het helpt als een medemaker zegt dat wat je doet er toe doet!

Dian van der Hek 

@dianvanderhek

Training

Voor de training was ondernemen als maker vooral vanuit financieel perspectief voor mij een uitdaging.

Sinds de training heb ik daar wel iets meer grip op. De training heeft me zelfverzekerder gemaakt over andere ondernemerskills en visie op mijn bedrijf en werk. Het gaf me bevestiging over een aantal dingen als hoe ik mijn doelgroep voor me zie, ze benader en keuzes die ik maak qua aannemen van opdrachten.

 

Wat er praktisch veranderd is na de training: het verhaal wat ik anderen kan vertellen over mijn bedrijf is gefinetuned. Had qua bereiken en laten zien van mezelf al flink wat stappen gemaakt, daar komt nu bijvoorbeeld een nieuwsbrief bij.

Belinda Werschkull

@studiomacnas

Video afspelen

Veel - net niet - trainingen gedaan vóór deze. Ze waren nooit gericht op creatieve ondernemers. Deze wel! Echt een aanrader!

Video afspelen

Vind je het lastig om je producten te verkopen op een manier die dichtbij jezelf ligt? Werk met Margriet! In het Makers Huis zit een top framework in waarmee je veel makkelijker je content kunt schrijven & organisch kunt verkopen.

Video afspelen

Ik ben een eindeloze dromer. Door deze training heb ik geleerd concrete stappen & plannen te maken. Zoals prijs & aanbod. Gun jezelf deze training want je kunt er alleen maar beter van worden!

1:1 coaching

Margriet neemt je mee in een reis rond de beginselen en redenen van je makerschap. Ze zet je gedachten op scherp en geeft nieuwe inzichten.

 

Vooral de 1:1 heeft mij verder gebracht doordat het dieper gaat dan de gebruikelijke oppervlakkige coaching gesprekken. De mix van toepasbare suggesties en persoonlijke voorbeelden hebben mijn gedachten op het juiste pad gezet.

 

Margriets oprechte enthousiasme over ambacht en makerschap werken positief aanstekelijk en het voelt echt als een constante aanmoediging. Haar kracht is haar gave om met een unieke blik naar jou situatie te kijken. Hierdoor zijn de gesprekken persoonlijk en authentiek. Dankjewel Margriet!

Daphne van der Meulen

@daphnevandermeulenjewelry

review_de_makers_coach_amsterdam_meike_nieuwenhuis

Training

Voor de training wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen met mijn eigen bedrijf starten en uitzetten. 

 

Het heeft mij structuur en overzicht gegeven. Het heeft mij zelfvertrouwen doen groeien over wie ik ben als maker/modeontwerper, hoe dit is ontstaan en waar ik na toe wil met Studio Meike Nieuwenhuis.

Er is zit nog genoeg in het vat om door te gaan zoals m’n klant leren kennen, sales en product aanbod. Maar nu na de training denk ik; Alles op z’n tijd! organische groeien heeft tijd nodig.

Margriet is duidelijk, helder en weet de vinger op de zere plek te leggen. Ze schuurt, draait niet om de dingen heen dat is ook wat mij aantrok in haar manier van zijn/werken.

Meike Nieuwenhuis

@studio_meike_nieuwenhuis

Deze makers gunden zichzelf 1:1 coaching:

Video afspelen

Margriet is een hele fijne coach voor makers en begrijpt hoe het is en voelt aan wat er nodig is. Het traject is een goede mix is van concrete stappen maken en mindset werk. Ze heeft mij erg geholpen!

Video afspelen

There were too many options and paths to take and I knew too little about all of them. After coaching I am more convinced of my dream, and that I can achieve it. I have certain steps I need to take in order to move forward, and I have a set game plan. I feel more confident in what i am doing, and what I am saying

1:1 coaching

Ik leerde Margriet kennen via haar podcast en een talk over ondernemersvaardigheid die ze voor de Gemeente Amsterdam gaf. Daarna heb ik een aantal coachingsessies bij haar gevolgd.
 
Tijdens ons eerste gesprek legde ik Margriet uit welke stappen ik van plan was te zetten met mijn bedrijf. Gelukkig herkende ze meteen de twijfel in mijn stem, pikte die op en vroeg: “Is dit ECHT wat je wilt doen?”. Door het gesprek dat volgde, realiseerde ik me dat ik was afgedwaald op het pad van wat ik vond dat ik MOEST doen in plaats van wat ik wilde doen.
 
In de volgende sessie heeft Margriet mij vervolgens niet alleen geholpen om weer op het goede spoor te komen, maar wist ze ook de emotionele struikelblokken op te lossen die mijn in de weg stonden. Dit was alleen mogelijk omdat Margriet tijdens haar sessies een veilige sfeer creëert die je het gevoel geeft dat het oké is om jezelf te zijn met al je twijfels en imperfecties.
 
Margriet werkt heel intuïtief en heeft het magische vermogen om precies te weten wat er nodig is. Hoewel ze je heel serieus neemt in je verlangen om je doelen te bereiken, heeft ze ook een speelse kant die snel met leuke ideeën komt om je werk te promoten. Wat ik van dat laatste meekreeg was dat het bereiken van je doelen niet alleen betekent dat je je serieus moet inspannen – het kan en mag ook leuk zijn! Sowieso is haar enthousiasme voor makerschap super aanstekelijk, en laat ze je echt inzien hoe bijzonder het is om je creatieve gaven te kunnen delen met de wereld.
 
Bedankt, Margriet! Ik ben echt dankbaar dat je op het juiste moment op mijn pad kwam en ik hoop dat we in de toekomst weer kunnen samenwerken.
Video afspelen

Margriet neemt je aan de hand mee in haar Makers Huis en leert je hoe je een fundament bouwt voor je bedrijf. Dit doet ze op een heldere, scherpe en humoristische manier. Het heeft me geholpen in anders denken en kijken naar hoeveel je waard bent. Iedereen die maker is kan hier ontzettend veel aan hebben!

Video afspelen

De training heeft me geholpen te achterhalen wat mijn drijfveren zijn en mijn bedrijf richting te geven. De community met collega;s vond ik super fijn. Ik ben niet de enige met struggles.

Video afspelen

Werken met Margriet is 'n mix tussen herkenning en praktische tips. Ze is een stok de deur en daardoor ga je doen ipv dat je in je hoofd blijft zitten. Heel fijn om van collega maker & ondernemer als Margriet te leren.

1:1 coaching

In 2020 wilde ik een stap voorwaarts maken met mijn bedrijf studio BABS; ik wilde het verder laten groeien en professionaliseren. Ik ging op zoek naar een coach die me daarbij zou kunnen helpen en kwam bij Margriet uit; een zelfverzekerde, energieke vrouw die met Monsak inmiddels een sterk tassenlabel in de markt had gezet.

Een aantal coachingssessies volgden en met een hoofd vol tips en strategiën ging ik een jaar lang keihard aan de slag. Ik maakte keuzes en hakte knopen door. Dankzij Margriet en haar ervaring, kennis en persoonlijkheid heb ik studio BABS echt naar een hoger niveau kunnen tillen!

Ik ben dankbaar dat ik Margriet mocht ontmoeten op mijn levenspad; ik geloof er heilig in dat de juiste mensen op het juiste tijdstip in je leven verschijnen, niet eerder en niet later, maar precies op het moment dat jij het nodig hebt. Margriet is daar zeker een van!

Luister hier naar Gouwe Klauwe met Babs.

Training

Ik wist niet zo goed hoe ik mijn product moest verkopen, hoe ik dat het beste aan kon pakken. En ik vond verkopen ongemakkelijk.

 

Ik ben heel blij dat ik deze training heb gevolgd! Ik heb zoveel geleerd en ga nog veel meer leren door alle tips die je hebt aangereikt. Ik kan nu met veel meer zelfvertrouwen werken aan mijn bedrijf.

 

Het schrijven van content is veel makkelijker, ik heb meer focus en weet welke volgende stappen ik moet gaan nemen om te komen waar ik wil.

Jolanda

@illustranda

1:1 coaching

Ik kan het 1:1 coaching traject zeker aanbevelen.

Het Makers Huis heeft me geholpen in korte stappen vooruit te komen en meer stabiliteit in mijn marketing te ervaren. Ik kan er telkens op terug vallen. Ik ervaar meer diepgang in mijn verhaal en weet nu waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Ik dacht dit al te weten maar niets bleek minder waar. Ik ben geholpen om dit op verschillende plekken – met zelfvertrouwen – naar buiten te brengen.

Margriet is een Lane-Assist die je op ’t juiste pad houdt, wat heel fijn is als je heel veel ideeën in je hoofd hebt. Ik was altijd bezig met de dingen goed doen en Margriet heeft me geholpen te focussen op de goede dingen doen, waardoor werk áán m’n bedrijf minder moeite kost en z’n vruchten ook afwerpt omdat klanten mij weten te vinden en ik hun. Voor iedereen is een klanten kring, je moet hem alleen wel weten te vinden. Ik ben geholpen ze te vinden, en kan hier weer mee vooruit.

Als je nog twijfelt, ik zou het doen!

Bekijk hier de video review van Maike.

Maike Leuverink

@jouwkunst

Deze makers gunden zichzelf 1:1 coaching:

Video afspelen

Ontzettend goede coaching gehad van Margriet die me zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak hebben laten groeien! Absolute aanrader als je vastloopt als maker. De coaching van Margriet zal me altijd bijblijven en ik heb er ontzettend veel van geleerd!

Video afspelen

Zonder Margriet was ik wellicht op den duur een overspannen maker. Ze heeft me laten inzien waarom ik doe wat ik doe. Ik heb mezelf daardoor beter leren kennen, durf me kwetsbaar open te stellen naar mijn publiek en daarmee de juiste connectie te maken die voor mij belangrijk is. Margriet weet waar ze het over heeft, is praktisch en raakt je diepere lagen die je nodig hebt als maker & ondernemer. Ik ben gegroeid dankzij haar.

Training

Ik heb de online Verkooptraining voor makers gevolgd. Ik vind je tips over content maken heel fijn en helpend (haakjes& aanbod). Ik vind content maken echt een uitdaging, dus dit gaat me zeker helpen.


Beperkende overtuigingen over mijn product/mezelf: die zijn er nog. ik kan heel goed mijn eigen kracht zien, maar zie ook mijn beperkingen. Ik weet niet of dat zo erg is, sterker nog, ik denk dat het goed is om die te kennen. (tenzij deze je belemmeren in je ontwikkeling/groei natuurlijk.) 


Ik heb vrij lang over de training gedaan. Dat komt omdat ik qua inhoud niet heel veel nieuws hoorde. Kennelijk heb ik gaande weg al best wat kennis en inzichten verzameld. Nu achteraf is het toch wel een waardevol document om al die gemaakte opdrachten achter elkaar te hebben uitgeschreven, en al die kennis gebundeld te hebben. Dus dat is fijn.


Ik ben net klaar, maar ik denk dat het maken van content door de haakjes tip wel makkelijker zal gaan.

Wendelien

@ateliergouds

Training

De training was overzichtelijk en hierdoor duidelijk in stappen te volgen. 


Voor de training zat ik met onzekerheden over het makerschap; zijn mijn producten wel de moeite waard, wil de klant mijn producten kopen? Zijn er niet teveel makers met leer? Hoe onderscheid ik mijzelf als maker en kan ik staan voor mijn handgemaakte producten. 

Na de training weet ik waar ik blij van word, waar ik in geloof en welke producten bij mij passen. Ik heb meer inzicht gekregen op het ondernemerschap; wat laat ik en waar leg ik mijn focus op. Ik durf mijn verhaal te vertellen, te geloven in mijn product. Mijn highlights van de training zijn dat ik kan werken van binnen naar buiten! En mijn producten op waarde kunnen schatten; “Bescheidenheid staat je niet” uit de “arme makers loop”! 

 

Over de Fellow Maker Community: Fijn om mijn ervaringen te delen, te leren van elkaar! Je te kunnen “verbinden” aan makers die hetzelfde doormaken, herkenning en erkenning.

 

De training is een absolute meerwaarde als maker. De training brengt je terug naar de basis; Wat is jouw droom, waar word jij blij van? Wat zijn jouw kernwaardes waaruit je keuze maakt en handelt? Waar komt je makers passie vandaan en ben je daarvan bewust? Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? En doe je deze dingen op een passende wijze of zit je in je blinde vlek als maker? De training geeft overzicht, leert jezelf als maker op waarde te schatten en dit uit te dragen met een goed verhaal! ” Telling is selling”.

 

 

Danielle van der Wart

@zebbags

Training

Voor de training was ik angstig en denkend dat er niemand op mijn werk zat te wachten. Mijn werk is toch niet goed genoeg, ik heb geen kunstacademie gedaan. Ik liet mezelf helemaal niet zien en zat alleen op mijn zolderkamer met mijn droom. Die deelde ik alleen met de mensen die ik vertrouw.


Sinds ik de training heb gevolgd heb ik meer zekerheid. Ook door de verhalen van anderen, die ook vaak autodidact zijn. Ik weet nu dat ik juist al mijn andere ervaringen mee kan nemen in mijn werk en dat ik er mag zijn. Ik weet meer over mezelf, waarom ik iets doe en wat ik wil doen. Voor iedereen is een plekje in de markt en dat wat ik ben en maak is uniek. Anderen maken dat niet. Een dagje tekenen op een Open Monumentendag, waarvoor ik was uitgenodigd, heeft mij qua werk zekerder gemaakt. Ik liet mijn werk voor het eerst zien aan mensen – live-. Super spannend en dat zal ik eerder nooit zo gedaan hebben. Door de training dacht ik, ik ga dat doen en ik kreeg super veel mooie en en leuke reacties op mijn werk. M’n zelfvertrouwen heeft een driedubbele boost gekregen sinds de training!

 

Het WHY-statement was voor mij een echt AHA-moment. Ik had wel een blinde vlek in het onderzoek en vroeg Margriet hierin mee te kijken. Dat leverde zo’n mooi inzicht op. Sommige dingen vind ik voor mezelf heel normaal, maar Margriet liet me inzien dat het echt een blinde vlek is en dat het voor anderen heel bijzonder is en niet iedereen dat kan. Ik zag de rode draad in mijn verhaal die ik eerder niet gezien, terwijl het achteraf zo logisch en zo mij lijkt! Nu heb ik een WHY-statement wat echt de kern is waarom ik doe wat ik doe. Dit voelt nu heel krachtig en geeft me een stevige basis voor het vervolg.

 

Ik raad de training zeker aan anderen makers aan. Eerst dacht ik is het wel geschikt voor mij, want ik heb nog geen bedrijf en geen webshop, alleen wat ideeën voor wat ik wil gaan doen. Maar juist in deze fase vond ik het heel leerzaam en het heeft mij focus gegeven. Ik heb echt het begin aangeleerd om mezelf te laten zien en een merk van mezelf te maken. Ik had nog geen concrete ideeën voor producten die ik wil gaan verkopen. Maar omdat de training heel praktisch is en je met je merkverhaal aan de slag gaat met je producten heb ik heel erg nagedacht over wat ik precies wil gaan doen. Daar heb ik nu ook een mooi aanbod voor bedacht.

Mieneke Kraaijeveld

@mienekekraaijeveld

Training

Ik heb mij vooral ingeschreven bij de training om mezelf eens goed aan het denken te zetten en om andere ondernemers te leren kennen (en hiermee te sparren). Als je je eigen onderneming hebt kun je je snel verliezen in alle leuke ideeën die je bedenkt en het kan soms ook best een beetje eenzaam zijn. Ik mis het soms enorm dat ik niemand heb om even mee te sparren en dankzij deze training kon dat wel. Daarnaast ga je heel erg op zoek naar wie je bent, waarom je gek bent op wat je doet en waarom je dit wil delen met anderen. 

 

Ik heb ontzettend veel geleerd van de training. Het hielp mij enorm om alle vragen over mezelf in te vullen en ook echt even na te gaan waarom ik dit eigenlijk doe, wat ik ermee wil bereiken. Vóór de training betrapte ik mezelf er vaak op dat ik dacht ‘pff heb ik dit niet al 3x geplaatst, heeft niet iedereen dit al een keer gezien, is dit wel waar mensen op zitten te wachten’. Mede dankzij deze training en de verhalen van de andere ondernemers plaats ik nu veel makkelijker social media posts. Ook al heb ik een foto of tekst al eerder gedeeld, ik plaats het nu vol zelfvertrouwen nog een keer, alleen de teksten pas ik soms een beetje aan, nu ik beter weet waarover ik wil vertellen.

 

Mijn grootste AHA moment was dat mijn werk zoveel meer omvat dan tekenen. Dat het ook mag gaan over het enthousiasme wat erachter zit, de rust die het met zich meebrengt en ook hoe leuk het is om dit te delen met anderen.

 

Ik zou de training ABSOLUUT aan andere makers aanraden. Margriet is super eerlijk, to the point en zegt waar het op staat. Ze weet de goede vragen te stellen en de pijnpunten eruit te filteren. De vragen in de training leveren heel veel inzichten (zowel voor jou als persoon als voor je bedrijf) en het is tof om tijdens de maandelijkse Mastermind te kunnen sparren met mede ondernemers.

Gemma Rakels

@DOTSbyGemma

1:1 coaching

Afgelopen week was ik bij Margriet voor een dromen coachingssessie. 
Ik volgde Margriet op Instagram maar kende haar nog niet persoonlijk en kwam toevallig bij haar dromen sessie terecht. Ik had geen idee wat ik ervan kon verwachten maar voelde wel dat dit iets voor mij zou kunnen zijn, dus ik ging er gewoon zo open mogelijk in. 
 
We begonnen de sessie door even helemaal tot rust te komen en vervolgens gingen we meteen best wel de diepte in. Eerst voelde ik daar wat weerstand voor, maar toen ik merkte en voelde dat alles wat er naar boven kwam er mocht zijn, durfde ik het toe te laten. Het was al met al best wel een kwetsbaar proces. Tijdens het vertellen van mijn droom aan Margriet had ik zelf namelijk ook nog geen idee wat voor proces in mijn onderbewustzijn daar achter zat. Geen kans om een muurtje hoog te houden en me erop voor te bereiden dus. Spannend, maar ook erg mooi en belangrijk want op die manier kwamen er dingen naar boven die ik anders misschien niet snel had besproken. Margriet zorgde voor een (letterlijke en figuurlijke) warme en veilige plek en een eerlijke spiegel. Ik had het gevoel dat we alle tijd hadden en dat ze er echt even helemaal voor mij was. 
 
Het was absoluut anders dan ik me had kunnen voorstellen, maar ik vond het heel erg mooi en waardevol. Toen ik de studio van Margriet weer uit stapte voelde ik me gezien, krachtig en 10x lichter. In de dagen erna vielen er ook nog wat extra puzzelstukjes op z’n plek. Echt een cadeautje aan mezelf dus. Ik zou het heel erg aanraden!

Annemarie Vissers

@studio.ammi

Training

Voor de online verkooptraining voor makers lukte het niet om een goed plan te trekken. Het ging alle kanten op en ik wilde te veel tegelijk.


Sinds de training heb ik meer focus en richting en voor mezelf een stappenplan uitgeschreven. Hierbij heb ik bewust voor de eerste stappen gekozen en niet alles tot het einde doordacht. Dat soort perfectionisme (een plan moet compleet zijn) heeft mij in het verleden in de weg gezeten.


Mijn aha moment van de training was dat er tijdens het klantonderzoek duidelijk naar voren kwam hoe hoog mijn kennis en de waarde van mijn producten ingeschat wordt. Vooral dat klanten vinden dat ik een echt mooi design kan maken dat in kleur, vorm en materiaal helemaal klopt.


Ik zou de training aan andere makers aanraden en ik zou ze vertellen dat ze hier tussen medemakers een training vinden dat niet over droge businessplannen gaat die je bij voorbaat al afschrikken maar dat je echt iets over jezelf en je eigen business leert.


Praktisch gezien lukt het sinds ik de training gedaan heb makkelijker om stappen in te plannen en uit te voeren.

Lydia Zampich

@Lenski&Zømes

review_linda_studio_kuukeluus

1:1 coaching

Ik merkte dat ik steeds vaker twijfelde of ik wel door moest gaan met mijn bedrijf. Maar dan had ik het gevoel dat ik niet alles geprobeerd had, omdat ik zelden hulp ingeschakeld had. Dus dat wilde ik eerst nog proberen.

 

Vooral het vinden van de juiste coach vond ik lastig. De meeste coaches richten zich op online ondernemers of ondernemers die diensten aanbieden. Ik was bang dat hun plan niet voor mij zou werken of dat ze niet goed zouden begrijpen hoe het is om zelf je product te maken. En toen vond ik Margriet!

 

Ik had veel ideeën maar kon niet kiezen, weinig kwam uit mijn handen voor m’n perfectionisme. Ik bleef nadenken en twijfelen en het schoot niet op.  Ik was ervan overtuigd dat een succesvol illustratie business runnen heel erg moeilijk was, dus alles moet heel goed zijn. En iets wat snel is gedaan, kan niet goed zijn.

 

Na het 1:1 traject zit ik een stuk beter in mijn vel en heb meer vertrouwen gekregen. Het voelt wat minder moeilijk en zwaar allemaal. Van m’n getwijfel en perfectionisme ben ik niet meteen af, maar ik heb wel het idee dat ik een mindsetshift heb gehad en het steeds meer kan loslaten.

 

Mijn grootste aha moment was toen ik erachter kwam waarom ik maak, waarom ik nu illustrator ben.
Ik dacht niet dat daar veel achter zat bij mij, maar blijkbaar wel. Dat mijn perfectionisme, getwijfel, uitstelgedrag etc. komt doordat mijn brein me veilig wil houden op de plek die bekend voor me is. Verder ook de meer speelse, experimenterende instelling. In plaats van alles helemaal goed willen doen, gewoon dingen proberen en kijken wat er gebeurt. Faalt het? Prima, weten we dat ook weer.

 

Ik kan Margriet zeker aanraden. Ze begrijpt hoe het is en voelt aan wat er nodig is. Het traject is een goede mix van concrete stappen maken en mindset werk. Ik vond het superfijn met Margriet te praten, voelde me bij de eerste sessie al goed op mijn gemak. Soms begonnen we een sessie met een korte meditatie om even aan te landen, dat vond ik fijn. Ik bereidde me voor op een sessie. Dit kon dan aan bod komen maar soms ook niet. Normaal zou ik dat heel vervelend vinden, maar nu vond ik wat we wel bespraken juist nog waardevoller of ik kon er zelf de antwoorden uit trekken. Zo had ik vaak het gevoel dat je me gaf wat ik nodig had, zonder dat dat echt werd besproken. Dat vind ik heel sterk aan Margriet als coach.

Linda Steenwijk

 @studiokuukeluus

Training

Ik ben begonnen met deze training omdat ik inschatte dat omdat jij zelf een maker bent ik alleen maar zou kunnen leren van jou. En die kennis is juist wat ik in eerdere trainingen gemist heb. 

De training heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven in mijn makerschap. Nu durf ik beter op mijn gevoel te vertrouwen en mijn werk meer op waarde te schatten. En ik weet ook dat ik wat toe kan voegen aan de wereld met mijn producten. Ook al ben ik niet de enige die kaarten maakt, ik doe het op mijn unieke manier 😉

Wat wel grappig is: veel dingen die voorbij kwamen in de training had ik al wel eerder gehoord in andere trainingen en dergelijke, maar nu het door een andere maker werd verteld is het wel beter blijven hangen. De manier waarop het in deze training voorbij kwam past beter in mijn belevingswereld van creatief makerschap. Het was in ‘mijn taal’.

1:1 coaching

Ik ben nu gemotiveerd om actief naar buiten te blijven treden en sta nog zelfverzekerder in mijn bedrijf.

 

Ik vond de gesprekken met Margriet fijn, inspirerend en praktisch. Omdat ze zelf maker is, voelt ze veel dingen aan en was er weinig uitleg nodig. Ik merkte hoe fijn het is om niet alleen solo te werken maar ook te kunnen sparren en nieuwe ideeën te laten oppoppen. 

Hannah – Kay 

@ano.studio@mimimono.shop

Training

Ik kende Margriet van monsak en volgde haar al langere tijd op insta. Ik dacht; die heeft veel ervaring als maker en snapt vast precies wat ik zoek in een training.


Voor de training had ik al een aantal verschillende trainingen gedaan (vooral op social media gebied), maar nooit echt wat bij mij als maker aansloot. Ik had de mainstream beperkende overtuigingen; wie zit er op mij en mijn product te wachten? Waarom doe ik dit eigenlijk en wat is het een stom idee…


Wat ik van de training heb opgestoken:

Omdat ik veel meer naar de why ben gaan kijken (i.p.v. de what) en mijzelf als maker centraal zet, ben ik zelfverzekerder geworden en kan ik mijn merkverhaal veel beter vertellen. Voor social posts heb ik nu zoveel ideeën waarover ik kan schrijven! Ze sluiten allemaal aan bij mijn product, zonder dat het geforceerd overkomt.

Ik zou andere makers de online training aanraden, en ik zou ze vertellen dat dit het totaalpakket is. Van je WHY ontdekken tot aan social media content schrijven. Het is precies wat je nodig hebt.

Manon – @studiotuk

Bekijk de video review van Manon hier

1:1 coaching

I took part in 1:1 coaching with Margriet for about 4 months and got acces to the online sales training. That has 8 modules that tells you all about how to sell yourself and your product and how best to reach your client.


I’m extremely happy that I found Margriet and started the coaching for myself and my business. Because I now have a great resource of notes and a lot of learning that has come along with it. And not only that but at the end of the coaching and the online training you have a great bank of notes and self reflection that tells you so much about yourself and about your brand. Which can only take you further in reaching your dream.


If you take yourself seriously and you take your business seriously do something good for yourself and start the one on one coaching with Margriet.

Vanessa – @vanessa.horig

Bekijk de video review van Vanessa hier

Training

In alles wat ik gelezen heb over hoe je je eigen business moet runnen was er nooit iets wat aansloot bij makerschap. In de training nam Margriet me mee aan de hand om een goed fundament te bouwen.

Het heeft mij ontzettend geholpen in anders denken, mijn WHY uitvinden, anders kijken naar geld, hoeveel ben je waard enz.

Iedereen die maker is kan er ontzettend veel aan hebben. Er zit zóveel in dat je er altijd genoeg uit kunt halen.

Margriet geeft haar training op een heldere, scherpe en humoristische manier.

Marte – @studiomarte

Bekijk de video review van Marte hier

Training

De training sprak me aan dat je vanuit een andere visie (creatievemakers-kant) een training aanbood om je merk neer te zetten.

De training en leeromgeving waren meer dan ik verwachtte. Heel uitgebreid en heel overzichtelijk.

Gevoel voor de training: Rond dobberen in je werk, geen focus, niet weten waar te beginnen, geen kaas gegeten van ondernemerschap.

 

Na de training: veel meer duidelijkheid, een basis van waaruit ik verder kan, meer focus, nieuw enthousiasme er mee aan de slag te gaan.

 

Ik zou de training zeker aanraden aan andere makers, het geeft je een goede houvast als je dit hebt gedaan en je leert zo veel, kan niet anders dan dat het je verder gaat helpen!

Dit haalde ik er ook uit:

– Ik durf veel meer naar de voorgrond treden, ben zelfverzekerder geworden en durf mijzelf laten zien
– Meer volgers erbij gekregen
– Realiseer mij nu veel meer dat wat ik kan heel bijzonder is
– Ik kan met meer gemak, plezier en passie vloeiend over mijn tassen label vertellen
– Ik verwerkte mijn nieuwe doelgroep kennis in een Facebook ad die super succesvol was
– Ik durf nu ook om reviews te vragen
– En ik blijk het ondernemerstuk veel leuker te vinden dan ik ooit had verwacht

Training

De afgelopen weken heb ik met veel plezier meegedaan aan de Online Verkooptraining voor makers van Margriet. In 10 modules leer je in sneltreinvaart hoe je je bedrijf een boost kan geven. Het Makershuis is een originele samenvatting van datgene dat je tijdens de cursus hebt geleerd over jezelf en je bedrijf.

Ik kan niet wachten om alle learnings toe te gaan passen op art studio jet!

Mariëtte

@artstudiojet

1:1 coaching

Prior to the coaching, I was feeling overwhelmed by all of the information I had been reading about running a business. I felt like there were a million things I was supposed to be doing at once. Especially in regards to social media, at the time I was very uninspired and didn’t know what to post about any more. 

 

After the coaching, I feel inspired again! I’ve realised that I have a unique story and I’m excited to share it. I don’t feel overwhelmed and I’m focused on sharing my story rather than ’tips and tricks’ to get more customers. 

 

The biggest AHA moment for me was very early on. I wanted to jump straight into PR to reach new audiences and you mentioned how you wouldn’t invite anyone to a party without having everything you needed first and that really clicked for me. I realised I felt overwhelmed because I was trying to do everything at once instead of focusing on building a foundation first. I guess I didn’t even have a house for a party in the first place lol. 

 

I would recommend your coaching and say it is very practical and informative. I really liked the Makers Huis! It helped me organise my thoughts and determine what it was that was important to me, as well as what I truly wanted to share with my audience. 

Training

Ik volgde Margriet al langer via haar IG account van Monsak en wat mij opviel was dat ze telkens heel inspirerende posts online plaatste. Toen ze dan aankondigde dat ze een cursus voor makers gemaakt had, heb ik niet getwijfeld om mij in te schrijven. De cursus is heel uitgebreid en je begint echt bij het begin zodat je je merk heel helder en duidelijk krijgt en van daaruit verder werkt. Het wordt dus veel makkelijker om content online te plaatsen die helemaal bij je past.

Ik zou zeggen: niet twijfelen en de training volgen!

Caroline

@studiosparcle

Training

Ik koos ervoor om de training bij Margriet te volgen omdat ik aan haar bewonder hoe zij onderneemt en dus dat vind ik inspirerend en daar wil ik van leren. Dat gemixt met het creatieve, maakt dat ik het idee heb dat ze mij begrijpt.

 

De eerste indruk van de training was qua inhoud heel positief, ik raakte meteen geïnspireerd.

Voor de training had ik een droombeeld, maar dat bleef eindeloos bij een vaag droombeeld. Ik bleek ook de overtuiging te hebben dat ik er niet toe doe, dus wie ben ik dan om anderen te helpen, wat weet ik nou, hoezo mag ik mezelf in de spotlight zetten?

Na de training heb ik concreter kunnen maken wat ik wil en waarom, wat heb ik te bieden en aan wie? Dat geeft me duidelijkheid en richting, en dan weet ik beter welke keuzes ik kan maken.

 

Als je wilt weten waarom je doet wat je doet en hoeveel je te bieden hebt, dan raad ik je deze training zeker aan. Margriet is vrij duidelijk: ‘Die bescheidenheid siert je niet’, wat ik als uitnodiging zag om eens goed naar mezelf en mijn aanbod te kijken. Daardoor ben ik mijzelf meer op waarde gaan schatten. Ik voel me nu zekerder om te laten zien wat ik aan kennis en ervaring heb om te delen, en dat daar ook een prijskaartje aan hangt.

Rivka – @rivkadejonge 

Bekijk de video review van Rivka hier

1:1 coaching

Ik ben zzp’er geworden omdat ik zoveel energie krijg van de positieve reacties op mijn handgemaakte producten. Maar het alléén bewandelen van deze reis verloopt niet altijd even soepel. Soms heb je een duwtje in je rug nodig om van je baby een kind te maken. 

 

Deze stap had ik niet durven zetten zonder Margriet.

Maud

@enmaud

Training

De reden waarom ik de training heb aangeschaft is omdat Margriet haar directheid mij aansprak. Je belofte om na de cursus te weten hoe je makkelijker content kan gaan maken, triggerde mij.

Voor de training vond ik het lastig om goede ‘verkoop’ content te schrijven en over welk onderwerp, met welke strategie. En hoe blijf ik daarin dicht bij mijzelf. En na de training kan ik nu goed uit de voeten met content. De haakjes + product, is een top formule! Ook de verdieping was zeker zinvol, waarom ik doe wat ik doe en verkopen uit de Why geeft mij meer ‘ontspannenheid’ in het delen van content.


Het heeft mij meer inzicht gegeven in hoe ik dicht bij mij zelf, mijn producten kan verkopen. Het heeft me ook rust/koers gegeven om m’n marketing te continueren.


Super bedankt voor je kennis die je gedeeld hebt met mij/ons. Veel van geleerd! 

Madelon – @artbymadelon

Bekijk de video review van Madelon hier

1:1 coaching

Ondernemen is best wel eenzaam. Zeker als maker. Alles doe je zelf: het bedenken van je producten, het fabriceren ervan, marketing, sales, concepting, grafisch ontwerp, klantencontact. Dat is nogal wat! Maar mijn eigen boontjes doppen, dat werkt enorm goed voor mij. Niks weegt voor mij op tegen het opbouwen van mijn eigen bedrijf. Daarom heb ik altijd doorgezet, zelfs toen het ondernemerschap zijn glans begon te verliezen.


Toen ik besloot mijn bedrijf te ‘pivotten’, van veel computerwerk naar meer makerschap, voelde ik me totaal verloren. Alsof ik weer helemaal bij 0 begon. Ik was kwijt wat prioriteit had en kon niet goed beschrijven wat ik nou écht wilde bereiken. Om te zeggen dat ik overweldigd was, is nogal een understatement. Ik zat gevangen in een wolk gemaakt van zowel enthousiasme als stress. Ik heb zelfs getwijfeld of ik überhaupt nog wel wilde ondernemen.


Margriet kwam precies op het juiste moment mijn Instagram-feed binnengewandeld. Met haar expertise, die zowel niche als breed is, wist ik meteen dat ik de juiste te pakken had. Haar ervaring met haar succesvolle tassenlabel Monsak was voor mij een enorme pré, omdat mijn bedrijf ook gaat over maken met naald en draad. In plaats van direct te brainstormen over welke producten ik het best kon maken, lag de focus meer op de kern: waar wil ik naartoe? Waar word ik het meest gelukkig van? Met name de Find Your Why-sessie heeft voor mij heel veel blokkades opgeheven. Margriet wist daar precies de vinger op de zere plek te leggen. Het heeft voor mij verklaard hoe en waarom ik mezelf saboteer. Dat ik een paar lagen ‘veiligheidshesjes’ over elkaar draag die mij nu niet meer dienen. Nog belangrijker: we besproken hoe ik daarmee aan de slag kan gaan.


Alle 6 sessies behielden voor mij eye-openers die ik ook in de toekomst nog ga koesteren.

Ik ben er een betere ondernemer van geworden, maar ook gewoon een relaxter mens.

Ondernemerschap intimideert me niet meer, het maakt me rete-enthousiast. Alles kriebelt om iets groots en indrukwekkends op te bouwen. En om van de daken te schreeuwen: DIT KAN IK!

Het is echt, écht niet overdreven als ik zeg: de 1:1 coaching met Margriet is het beste cadeau dat je jezelf en je eigen bedrijf kunt geven. Voor een schop onder de kont, iemand die jou bloedserieus neemt en voor een cheerleader aan de zijlijn!

Sophie

@zegmaarsoof

Training

Ik heb gekozen voor de online training omdat ik mijn bedrijf sturing wil geven. Ik wist niet waarom ik het doe en waar ik heel wilde. Margriet gaf me het idee dat ze me wel wat kan leren. Je bent erg overtuigend met je Makershuis.

 

Voor de training vond ik focus en richting lastig. Na de training ben ik nu zekerder van de stappen die ik wil gaan zetten.

 

De Fellow Maker Community heeft meerwaarde want het is fijn om te zien dat je niet de enige bent die struggled met de vragen en opdrachten. 


Ik vond het een leuke cursus, heb er echt wel veel uitgehaald, vond het lastig om alleen te doen en moet nu echt zelf aan de slag om verdere stappen te zetten, maar ik weet nu welke kant op!

Bianca – @b_sijs

Bekijk de video review van Bianca hier