fbpx

Het vinden van de ideale klant op live events

Je bent urenlang in je atelier of thuis op je eigen creatieve plek, bezig met je creaties. Maar uiteindelijk stapelen de mooiste handgemaakte items zich op en moet je de volgende stap gaan maken. Hoe zorg je ervoor dat je producten ook gevonden worden door de mensen die ze graag willen hebben, oftewel je ideale klant (misschien wel op de Swan Market!)?

 

In dit artikel vertel ik over het vinden van je ideale klant, het opstellen van een klantprofiel en geef ik ook wat aandacht aan de Swan Market, waar wij fan van zijn, en wat voor jou een mooie manier is om in contact te komen met je ideale klanten.

Sarah blog

Door: Margriet Meijer

Datum: 14 april 2023

de ideale klant vinden op swan market, stel een klantprofiel op

bron: Swan Market

Het vinden van je ideale klant


Een van de belangrijkste dingen die je moet weten, als maker zijnde, is wat je doelgroep is, en hoe je ideale klant eruit ziet. Dit is de persoon die het meest interesse heeft in je producten en bereid is om ervoor te betalen.


Om je ideale klant te vinden, moet je je verdiepen in je doelgroep. Zo kun je een klantprofiel opzetten!

Vraag je het volgende af:


– Wat zijn hun behoeften en wensen?


Wat zijn hun interesses en hobby’s?


Waar zijn ze online en offline te vinden?


Vind je het lastig om hier zelf uit te komen? Tijdens de
verkooptraining vertelt Margriet Meijer jou hier alles over en kan je zelf leren hoe je dit in je merk en werk kan toepassen. Daarna ben je gegarandeerd klaar om op de Swan Market te verkopen!


Zodra je een goed beeld hebt van je doelgroep en een klantprofiel hebt opgesteld, kun je je marketing en verkoopstrategie daarop afstemmen. Je kunt je social media zichtbaarheid aanpakken en daar je tijd aan besteden. Zorg er ook voor dat je op de juiste social media platformen vindbaar bent! Zet ook eens in op content marketing, en schrijf bijvoorbeeld over je producten en over jezelf als maker. Je kunt ook op zoek naar aandacht in tijdschriften die je klantprofiel leest. En een van de krachtigste tools is om zelf aanwezig te zijn door het deelnemen aan markten en andere evenementen waar je doelgroep aanwezig is.


Op een markt of ander live event, zoals Swan Market, is het belangrijk om je potentiële klanten aan te spreken. Zo kan je uiteindelijk makkelijker spotten wie jouw ideale klant zou kunnen zijn. Practice, practice, practice. Dit doe je door jezelf, je merk en je producten op een aantrekkelijke manier te presenteren. Zorg ervoor dat je producten goed zichtbaar zijn en dat er voldoende informatie beschikbaar is over de producten, maar houd het overzichtelijk, anders raken mensen snel de kluts kwijt. Je kunt ook deel van je stand zo opzetten dat het duidelijk is voor mensen om vragen te kunnen stellen en je producten kunnen uitproberen.


Eigenlijk is het allerbelangrijkste om zelf aanwezig te zijn op de markt of het evenement. Want jij bent het gezicht achter je merk. En dit geeft je de kans om persoonlijk contact te maken met je klanten en te horen wat ze van je producten vinden. Bij uitstek zijn dit momenten om nieuwe klanten te zoeken en ze jou te laten vinden.

Wil je je nog meer verdiepen in je doelgroep?

 

Luister naar deze podcast aflevering van Margriet haar podcast met Meike Nieuwenhuis over waarom het belangrijk is om je doelgroep te kennen.

Wil je je nog meer verdiepen in je doelgroep?

 

Luister naar deze podcast aflevering van Margriet haar podcast met Meike Nieuwenhuis over waarom het belangrijk is om je doelgroep te kennen.

Hoe je je ideale klant aanspreekt op een markt of ander live event


Hier zijn een paar handige tips voor het aanspreken van je ideale klant op een markt of ander live event:


Wees enthousiast over je producten.

Je passie voor je werk is aanstekelijk en zal mensen over de streep trekken om jouw producten te kopen. Je bent one-of-a-kind en precies daarom zul je mensen naar je toe trekken die like minded zijn.


Wees persoonlijk.

Maak contact met potentiële klanten en leer ze kennen. Wat zijn hun behoeftes en waar kan jij nog wat van leren? En hoe fijn is het om een band met ze op te bouwen! Op deze manier zullen ze jou ook meer gunnen en eerder aanbevelen bij hun vrienden/fam/kennissen.


Wees overtuigend.

Wees niet bang om je producten te verkopen. Vertel jouw potentiële klanten waarom ze jouw producten zouden moeten kopen en wat ze ermee kunnen doen. Jij doet iets wat niemand anders doet dus je kan hiermee het verschil maken.


Bied een goede service.

Zorg ervoor dat je je klanten goed helpt en dat ze tevreden zijn met hun aankoop. Dit kan je nog extra doen door garantie te bieden. Wat jij weet als geen ander hoe goed jouw product is en in elkaar zit!


Door deze tips te gebruiken ben je bewust van jouw gedrag en wat jij kan doen om je ideale klanten aan te trekken. Uitstraling is key.

Swan Market 


Swan Market is een lifestyle markt, waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market.


Deze markt een ideale plek voor verschillende soorten creatieve ondernemers om hun producten te laten zien en te promoten. Op de markt vind je veel verschillende soorten producten, van handgemaakte sieraden en kleding tot kunst en design. 


De Swan Market is ook een geweldige plek om inspiratie op te doen. Je kunt er nieuwe producten zien, nieuwe makers ontmoeten en nieuwe ideeën opdoen. De markt is een echte broedplaats voor creativiteit!


Als je een creatieve ondernemer of maker bent, dan is de Swan Market zeker een bezoek waard. Je kunt er nieuwe klanten vinden, je bedrijf en merk promoten en inspiratie opdoen. De markt is een geweldige plek om je creativiteit te uiten en je passie te delen met anderen.


Even praktisch: De Swan market is bijna elke week wel ergens te vinden. In Den Haag, Utrecht, Rotterdam en zelfs Antwerpen. 
Hier vind je de actuele agenda. Wil je meedoen als maker, dan vind je hier alle informatie.

Business_coach_creatieve_ondernemers_amsterdam_margriet_meijer

Ik ben Margriet, een A-typische tassen maker die óók dol is op ondernemen

In de afgelopen 10+ jaar heb ik mijn tassenlabel Monsak op de kaart gezet. Ik ontdekte waarom het mij lukte om van mijn makerschap te leven: Ik verbruik niet al mijn creativiteit aan maken en bewaar wat om mijn naam origineel  & eigen op de kaart te zetten.

 

Wil je door mij aangemoedigd en geïnspireerd worden zodat je vol enthousiasme & moed op je – spannende –  makerspad blijft lopen

Ontvang elke maandag mijn Peptalk in je inbox